Skin Evolution | Medische- en Cosmetsiche huidbehandelingen | T: 026 36 18 959 | |

SKIN EVOLUTION

Advies op maat

Persoonlijke aandacht,
Zichtbaar resultaat

LITTEKENBEHANDELING

MEDISCHE HUIDBEHANDELING

Wanneer er een litteken ontstaat, wacht men vaak te lang om hier naar te laten kijken. Met littekentherapie kunnen storende littekens die verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn versoepelt worden  en bewegingsbeperkingen als gevolg hiervan verminderd worden.

We onderscheiden ‘gewone’ littekens, atrofische littekens, hypertrofische littekens en keloïdale littekens.
Bij de meeste mensen geneest een wondje normaal. Er blijft dan een ‘gewoon’ litteken over in de vorm van een smal streepje. Dit streepje kan wit van kleur worden of juist donkerder dan de normale huidskleur.

  • Bij atrofische littekens is de huid onder het litteken afgenomen. Het litteken is vaak erg dun en ingetrokken.
  • Hypertrofische littekens zijn brede, roze littekens. Bij een hypertrofisch litteken is te veel collageen weefsel gevormd. Een hypertrofisch litteken ligt boven de huid.
  • Keloïdale littekens zijn te vergelijken met hypertrofische littekens maar ze groeien over de grenzen van het wondgebied heen. Keloïdale littekens ontstaan veelal na een trauma en komen meer dan gemiddeld voor bij negroïde mensen.

DIVERSE VORMEN VAN LITTEKENS

Onze huidtherapeute kan problemen behandelen die zich kunnen voordoen bij een litteken: zoals hypertrofie (collageenophoping), roodheid, pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving, slechte doorbloeding, bewegingsbeperking en oedeem (vochtophoping). Door het toepassen van speciale technieken, afzonderlijk of in combinatie wordt de doorbloeding van het litteken gestimuleerd waardoor deze soepeler wordt en minder klachten als jeuk, pijn, verkleving en oedeem geeft. Het uiterlijk van het litteken kan aanzienlijk verbeteren. Littekentherapie kan bestaan uit littekenmassage, aanbrengen van drukpakkingen, speciale tape, siliconenpleisters of gel, medische camouflage van verkleuringen.

Wanneer u een litteken heeft, kom dan zo snel mogelijk langs zodat we vanaf het ontstaan het herstel kunnen begeleiden. Hierdoor geneest een litteken vaak het mooist. Oudere littekens kunnen soms nog verbeterd worden door het gebruik van de gefractioneerde laser waarbij als het ware een nieuwe huid wordt aangemaakt en het litteken de huidskleur aanneemt van het omliggende weefsel. Wilt u weten welke behandeling het meest geschikt is, maak dan een afspraak voor intakegesprek.

ACNELITTEKENS

Acnelittekens kunnen uw uiterlijk flink ontsieren. Ook andere kleine littekens zorgen ervoor dat uw huid er niet zo stralend uitziet als dat u zou willen. Behandelingen met de gefractioneerde laser kunnen uw huid flink verbeteren

De gefractioneerde laser maakt een grote hoeveelheid minuscule gaatjes in de huid d.m.v. laserlicht. Hierdoor gaat de huid aan het werk om zich te vernieuwen en maakt daarbij een grote hoeveelheid collageen aan, daarnaast gaat het bovenste laagje van de huid eraf. Gemiddeld zijn er 4-6 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Deze behandelingen worden plaatselijk uitgevoerd. Tussen de behandelingen moet minimaal 4 weken zitten. Uw huid maakt na de behandeling collageen aan, waardoor de littekens steeds minder zichtbaar worden.

PRIJZEN LITTEKENBEHANDELINGEN

Intakegesprek inclusief een persoonlijk behandelplan: € 17,50

Littekenbehandeling 30 minuten: € 40,00

Littekenbehandeling 45 minuten: € 55,00

VERGOEDING ZORGVERZEKERING

Behandelingen aan littekens worden mogelijk (voor een deel) vergoed vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Raadpleeg daarvoor de voorwaarden van uw zorgverzekering.

OVERIGE MEDISCHE BEHANDELINGEN

ALGEMENE VOORWAARDEN SKIN EVOLUTION

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, of wenst u aanvullende informatie,  dan kunt telefonisch contact opnemen: 026 36 18 959, of maak gebruik van de ‘informatie aanvraag button’ of  ‘bel mij terug button’, rechts  op deze pagina.

Op al onze diensten en behandelingen zijn de Algemene Voorwaarden van Skin Evolution van toepassing.

PERSOONLIJK BEHANDELPLAN

Skin Evolution biedt de mogelijkheid voor een vast bedrag per maand samen met u een persoonlijk behandelplan op te stellen, geheel afgestemd op uw wensen en verwachtingen. Voor het afgesproken vaste bedrag per maand, wordt bepaald welke producten/ behandelingen leiden tot de beste resultaten voor uw huid. 

skin evolution persoonlijk advies

HEEFT U NOG VRAGEN?

Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie over een behandeling of een wilt u adviesgesprek, neem dan gerust contact met ons op. Gebruik hiervoor de onderstaande button ‘informatie aanvraag’ of indien u door ons gebeld wilt worden gebruik de button ‘bel me terug’.

| BEL ME TERUG